Carta a la Directora General de Medi Ambient i Habitatge

Publicado por AGRUPCAT on Sábado, 12 de Junio de 2010

Avià a 21 de Maig de 2010.

Benvolguda Senyora:

La present és per recordar-li que durant els darrers temps hem mantingut una sèrie de converses per donar-nos a conèixer, exposar les nostres idees respecte al nostre sector i posar-nos a la seva disposició per tal d’augmantar l’eficàcia del departament en els temes relacionats amb la caça i l’entorn natural del nostre país. Val dir que sempre se’ns ha tractat amb consideració.

En canvi, sembla que tot acaba aquí, en la bona educació a l’hora de rebre visites, ja que en el treball diari, ni ens han consultat, ni hi ha hagut cap millora de les proposades, ni donen cap explicació del perquè fan el que fan. Continuen fent política de despatx des de Barcelona, sense tenir en compte l’experiència dels habitants de les zones rurals ni les repercussions que les seves decisions tenen en l’entorn natural. Posaré tansols dos exemples per il·lustrar el que he dit.

La perdiu xerra, espècie cinegètica que passarà a no ser-ne, sense que hagin tingut en compte que han estat les societats de caçadors que amb mitjans propis han estat repoblant, i gràcies a aquest fet n’ha augmentat la població. Paguem de la nostra butxaca per repoblar una espècie que detectem en perill durant anys, i ara, quan la població torna a augmentar, vostès veuen que està en perill, i no la podem caçar. Moltes gràcies per res.

Els voltors, no son vostès els que tenen el problema que s’hagin tornat predadors perquè tenen gana, el problema el pateix el món rural. Diuen que posaran menjadores, que no són enlloc, i que indemnitzaran les baixes dels ramats, que dit sigui, les poques baixes que aproven per ser indemnitzades, aquests diners al cap de quan temps els veuen els ramaders? Ells també ténen que menjar. quan seria més senzill i econòmic respectar els costums i cicles vitals com s’ha fet sempre.

S’han de donar compte que estan gestionant un departament més important del que vostès creuen amb els diners de tots, per tant, valdria més que abans de prendre qualsevol decisió tinguessin en compte les repercussions que comporta, i no anar de dret perquè sembla apropiat fer política ecològica, torno a dir, tancat en un despatx. Amb les seves gestions estan trencant massa cicles vitals. El que s’ha de fer és mantenir i millorar tot l’entorn del nostre país, és la seva obligació. la naturalesa no es recupera immediatament des de l’entrada en vigor de cada decret que aproven, triga molts anys a recuperar l’equilibri.

Per tant, creiem que si continuen amb aquest sistema de treball, ens veurem obligats a fer-ho públic entre els nostres associats, per tal que valorin a quines mans s’ha de posar la gestió i custòdia del món rural i del nostre entorn natural, que és un bé comú a tots els ciutadans de Catalunya, que tansols poden dir la seva un cop cada quatre anys.

Atentament,

Manel Raurich

President de l’Agrupació de Caçadors del Pirineu i la Catalunya Central

El Autor

AGRUPCAT

Agrupació de Caçadors del Pirineu i la Catalunya Central

Commentarios

Dejar una respuesta

Comentario pendiente de moderarse por un administrador

  • Últimos comentarios